Us presentem una formació per a contactar amb la pròpia veu, i ampliar la mirada per incloure el so i la veu en l’acompanyament terapèutic

Inscriu-te

Descarregar Díptic (17Mb)

 

OBJECTIU
Formar professionals per tal que puguin incloure els recursos de la veu en el seu repertori terapèutic.

DESTINAT A …
Destinat a psicoterapeutes, psicòlegs i altres professionals de l’acompanyament terapèutic que vulguin ampliar la seva formació per a incloure la dimensió del so i la veu en la seva pràctica professional. També per a estudiants i persones interessades.

PROGRAMA
1. El despertar de la veu
Ariadna Bailo i Xevi Gata
27 de gener. 10 a 13h i 14 a 17h

2. La meva veu
Ariadna Bailo
24 de febrer. 10 a 13h i 14 a 17h

3. Com funciona la veu
Xevi Gata i Joaquim Manjón
24 de març. 10 a 13h i 14 a 17h

4. La veu en el cos
Imma Bonet i Ariadna Bailo
28 d’abril. 10 a 13h i 14 a 17h

5. Sons que sanen
Joaquim Manjón i Ariadna Bailo
26 de maig. 10 a 13h i 14 a 17h

6. La veu en psicoteràpia
Ariadna Bailo
30 de juny. 10 a 13h i 14 a 17h

A més a més, Marina Mas realitzarà exercicis de consciència corporal-ioga-mantres per centrar l’energia concreta de cada mòdul.

I Ariadna Bailo farà un seguiment personalitzat del procés de cada participant.

ORIENTACIÓ PEDAGÒGICA
Es tracta d’una formació que és alhora un treball personal (un procés) sobre la pròpia veu; i també un espai per a aprendre eines i estratègies per acompanyar a les persones des de la posició terapèutica. Això no és una formació per a convertir-nos en terapeutes de canteràpia, sinó per ampliar la mirada i incloure-hi el so i la veu.
La finalitat és que els assistents aprenguin eines relacionades amb el despertar de la seva pròpia veu i que les puguin utilitzar professionalment. Els àmbits són la consciència corporal i la seva relació amb la veu, la presència a través de la veu, el poder de la paraula i la modulació, el desenvolupament de la creativitat traspassant la por, l’aprenentatge de tècniques que permeten explorar els recursos de la veu, etc…

TÈCNIQUES
Jocs d’expressió vocal, escolta, comunicació i interrelació.
Tècniques d’expressió individual i en grup.
Observació de les resistències a l’hora de comunicar i expressar-me individualment i en grup, a l’hora de dir el que penso, sento i vull.
Tècniques per expressar emocions a través de la veu (alegria, ràbia, dolor, por, tranquil·litat-calma…)
Tècniques per escoltar i escoltar-nos: com i des de on ho fem? Ens parem a dins i a sentir-nos a tots nivells? (Tècniques d’atenció i d’escolta Gestàltiques durant tot el curs)
Els exercicis seran pràctics i guiats, d’una forma fàcil, de joc, progressiva i entenedora per cada persona.
Es donaran eines per tal d’alliberar les possibles emocions, creences, programes i d’altres formes d’expressar-nos, alienes a la nostra essència.

METODOLOGIA
Crearem un espai o un marc segur on els assistents puguin mostrar-se en públic i traspassar els seus egos afrontant la seva pròpia vulnerabilitat per descobrir el seu poder.

Crearem dinàmiques amb:
–          La respiració com a font de relaxació i moviment intern (meditació de la respiració conscient…)
–          El cant essencial des del cor (amb acompanyament o sense , sentir el moment present i desenvolupar una melodia que sorgeixi des del que sento en aquest moment)
–          Vincular el cant amb el cor (sentiments), i modificar-ho amb noves emocions proposades pels formadors.
–          L’acompanyament a través de la veu. Els assistents s’acompanyen entre si, i creen un canvi a través de la modulació de la veu, o de noves propostes melòdiques.

A part de fer teoria de la veu i pràctica a través d’exercicis variats, proposem fer un seguiment del grup a nivell terapèutic, deixant espai en cada un dels mòduls, per part de l’Ariadna,  per tal d’anar acompanyant en el procés de cadascú tot allò que es vagi despertant i poder integrar-ho a nivell personal i per poder-ho també aplicar a nivell professional.

TEMARI
Es realitzarà una supervisió de la formació i seguiment del procés de les participants.
També hi haurà un TREBALL INTRODUCTORI:
CONÈIXER LA PRÒPIA VEU: fer una autobiografia del coneixement de la pròpia veu i de la relació/expressió emocional d’aquesta a l’inici de curs i entregar abans de començar o al primer mòdul per anar treballant aspectes de l’autobiografia durant el curs i poder traspassar bloqueigs o temes no resolts.

MÒDUL 1. EL DESPERTAR DE LA VEU
Ariadna Bailo i Xevi Gata
27 de gener. 10 a 13h i 14 a 17h

Per començar, crearem un espai on la improvisació vocal tindrà un paper rellevant, ja que ens permet sentir-nos i jugar amb la veu, descobrir-la a través de l’espontaneïtat i del joc, fent exercicis per relaxar-nos i deixar anar tensions. Això facilita una obertura a nivell corporal i també a nivell mental i emocional, sobretot per les persones que senten vergonya a l’hora de mostrar-se a través del cant i l’expressió verbal.
Farem dinàmiques en grup i també individuals i per parelles per poder-nos sentir i escoltar des de dins.
També és important fer exercicis per prendre consciència de la respiració, com a element vital en l’expressió verbal i cantada, per poder sentir més clarament com i des d’on impulsem la veu.


MÒDUL 2. LA MEVA VEU
Ariadna Bailo
24 de febrer. 10 a 13h i 14 a 17h

Què diu la nostra veu?
Què i com m’expresso, amb mi i amb els altres?
A què o a qui dono veu quan parlo?
(Creences, idees, ideals, sentiments, judicis,….)
Exercicis d’aprofundiment en l’autobiografia emocional de la pròpia veu per tal de tenir consciència de qui som i de què mostrem amb la veu i de què reprimim, d’acord amb el que hem viscut.

MÒDUL 3. COM FUNCIONA LA VEU
Xevi Gata i Joaquim Manjón
24 de març. 10 a 13h i 14 a 17h

En aquest mòdul, s’aprofundirà en qüestions anatòmiques de la veu relacionades amb les energies, sentiments, sensacions i percepcions.
Ens basarem en els moviments dels òrgans de la veu i la parla.
Cada múscul que utilitzem a l’hora de parlar fa un moviment: aquests moviments poden ser ascendent, descendent, constrenyent, de retracció, lateral, basculant. Cada un d’ells provoca una sensació i una presa de consciència en els tres cossos.
Anomenem alguns dels òrgans on posarem consciència: laringe, plecs vocals, plecs falsos, aritenoides posteriors, paladar, llengua, boca, diafragma, pulmons, costelles i pelvis entre d’altres.

MÒDUL 4. LA VEU EN EL COS
Imma Bonet i Ariadna Bailo
28 d’abril. 10 a 13h i 14 a 17h

Situar la veu com a expressió del cos. Segments, bloquejos, exercicis (sobre un mateix, i per acompanyar persones en relació terapèutica)
El nostre cos ens parla: sabem escoltar-lo i posar-hi veu?
Posar veu a les sensacions, tensions, dolors, plaer…
Detecció del bloqueig a nivell corporal i alliberació de les repressions/tensions per afavorir l’expressió genuïna del ser
Introducció a la teoria xinesa dels 5 elements i farem exercicis per detectar tensions als òrgans i veurem com es poden alliberar amb el so Terapèutic.
Treballem també amb la part subtil de l’energia:
Exercicis corporals
Mobilitat del líquid cefaloraquidi per connectar terra i cel
Connexió amb els xacres treballant amb geometria sagrada:
Tetraedre per transformació, cub per estabilitzar, flor de la vida per connectar amb l’essència, arbre de la vida per deixar que passi la llum i metatron per segellar l’energia.

 

MÒDUL 5. SONS QUE SANEN
Joaquim Manjón i Ariadna Bailo
26 de maig. 10 a 13h i 14 a 17h

– La veu espectral (vertical) i el seu poder de connexió amb aspectes interns.
– Tècnica de cant difònic (harmònics).
– La creació del nostre propi mantra.
– Empastar la veu, desaparèixer a l’acord (ego), reconeixement d’intervals, acords, improvisació.
– Sanar a través del cant d’harmònics.
– Massatges sonors.
– Bases d’harmonia.
– Cercle de sanació.

MÒDUL 6. LA VEU EN PSICOTERÀPIA
Ariadna Bailo
30 de juny. 10 a 13h i 14 a 17h
Aprendre a ser conscients de la nostra manera d’expressar-nos verbalment i no verbalment.
Allò que no he dit. Allò que m’he empassat.
Acompanyar a trobar la veu, a expressar els sons, so i emoció… Si hi ha dificultats, veure què ens ho impedeix i mirar l’origen per poder traspassar-ho i avançar cap a una expressió més permissiva.
Detectar emocions i creences amagades darrere del to de veu i del tipus de frases que emetem.
El crit: expressat o reprimit? Què hi ha darrere d’apujar el to de veu? (marcar territori, ser vist i escoltat….) o del no parlar i restar a l’ombra en silenci?
Què dic i què no dic? Què arriba als altres?
Què o qui em frena a parlar i a expressar-me lliurement?
Quins condicionants tinc a l’hora de compartir verbalment el que penso, sento i vull?
El silenci i la presència: l’expressió del Ser

FORMADORS
Ariadna Bailo
http://www.ariadnabailo.com/
Diplomada en Educació Social.
Formada en Psicoteràpia Gestalt i Psicoteràpia Corporal Integrativa. Formada en Psicologia dels Eneatips amb Claudio Naranjo.
Mestra de Reiki
Formada en quiromassatge, drenatge limfàtic, reflexoteràpia, Craneosacral, Flors de Bach, Osteopatia Bioenergètica Cel·lular.
Canalitzadora des que tinc record des de petita i fa més de 15 anys que fusiono la Canalització i la psicoteràpia a nivell individual i grupal.
Mare d’una nena preciosa de quasi 4 anys que és la meva mestra i que em recorda diàriament la necessitat d’estar present en el dia a dia i observar i viure la vida tal com és. A remoure la l’ombra i a abraçar la meva nena interna, estimant-la tal i com és i acompanyant-la a la vida.
La meva relació amb la veu comença als 6 anys cantant en corals fins als 15 anys, al Palau de la Música de Barcelona on estudio també fins a 4t de solfeig i cant d’òpera. Actualment, he fet classes amb Xevi Gata de veu i Sanació i practico cants harmònics individualment amb Joaquim Manjón i també en grup, sentint l’energia potent que tenen en mi i en la gent.
Entenent a cada instant que la veu és la nostra expressió del Ser i que quan canalitzo expresso també l’essencial de cada ser que vol escoltar-se.

Xevi GaTa
Músic, cantant i instrumentista especialitzat en la veu. Inicià la seva formació amb estudis de guitarra clàssica al Conservatori de Terrassa. Més tard ampliaria la seva formació amb estudis de veu, llenguatge musical i harmonia moderna al Taller de Músics de Barcelona. L’any 2005 es llicencia en l’especialitat de Veu Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Professionalment destaca la seva col·laboració com a cantant, guitarrista, compositor i arranjador en gravacions de músics de renom.
Ha dirigit i participat en cors vocals de diferents estils i en diferents centres.
Imparteix tallers i ponències dels cants harmònics i forma part del grup de MuOm des del 2015.
S’ha dedicat intensament a la pedagogia exercint de professor en diversos centres.
L’any 1999 va començar a exercir de professor de Llenguatge Musical, improvisació vocal i veu al Taller de Músics de Barcelona fins al 2017.
Va treballar com a cap d’àrea de l’equip de Veu Jazz al Taller de Músics Superior ESEM i al Taller de Músics Escola.
Amb el seu bagatge musical i la seva formació amb Reiki, PNL, Thetahealing, Bio-descodificació, kineseología entre d’altres, fa servir el seu propi mètode d’aprenentatge a través de les emocions relacionant-ho amb la veu parlada i cantada.
Actualment es dedica a exercir tallers d’improvisació vocal, sessions de consciència emocional amb la veu, tallers de cants harmònics, acompanyaments a grups vocals, classes de tècnica vocal, classes de teoria aplicada, llenguatge musical i classes de repertori i estils.


Joaquim Manjón
Músic, cantant, especialista en cant difònic, i amb formació en DFA (Reconeixement de patrons somàtics), vaig crear el 2007 el cor MuOM, per aprofundir en la composició d’un repertori de música espectral i continuar la trajectòria del Harmonic Choir d’en David Hykes. Durant aquest temps també m’he dedicat a la formació amb grups regulars d’aquest tipus de música i la seva relació energètica amb el cos i els àmbits més profunds.


Imma Bonet

Quién soy y qué hago


Acompanya des del corporal, emocional i espiritual, amb el shiatsu, la màgia dels números, amb assessorament de casos clínics per a terapeutes i amb l’escola de consciència.


Marina Mas
www.myhomeschoolingday.wordpress.com
Mare, Historiadora i Educadora formada en pedagogies alternatives. Mestre de Kundalini Yoga, amb menció a Yoga de la Dona i la Petita Infància. Terapeuta natural, vegana y homeschooler.
Comunicadora a VerMut Social Media Marketing.

PREU I INSCRIPCIÓ
570 euros (95 euros per sessió).
La formació està pensada com un procés, no s’admeten inscripcions per a sessions aïllades.
És necessària una reserva de plaça de 95 euros (equivalent a la darrera sessió).
Per realitzar la inscripció escriure un correu a hola@loliba.org o trucar al 686375075

LLOC
Associació l’Òliba. Espai de Creixement i Descoberta
C/Om 9, 17463 St Joan de Mollet
loliba.org

EL DESPERTAR DE LA VEU